Over mij

Nico Basten

Mijn naam is Nico Basten, video- en fotograaf uit Amersfoort. Ik ben een gevoelsmens en levensgenieter en vind het super leuk om mensen op foto of film vast te leggen. Liefst zo puur en natuurlijk mogelijk, gewoon zoals ze zijn. Regelmatig word ik gevraagd voor uiteenlopende opdrachten, zoals creatieve bruidsreportages of zakelijke portretten.

Video- en fotografie betekenen voor mij het overbrengen van sfeer en emotie, films en foto’s maken die net iets langer blijven plakken op het netvlies. Mijn stijl laat zich het beste omschrijven als ongedwongen, reportage achtig en cinematisch.

Fotografie

Fotografie is altijd onderdeel van m’n leven geweest. Van mijn eerste vakantiegeld kocht ik een camera en toen ik 13 was, maakte ik de foto’s op de bruiloft van m’n broer. De passie voor fotografie is altijd gebleven en in 2009 heb ik de vakopleiding fotografie afgerond aan de Fotovakschool in Apeldoorn.

Film

Mijn liefde voor film gaat ook ver terug. Ik vind het altijd weer fascinerend hoe de combinatie van bewegend beeld, muziek en belichting, zoveel gevoel kan losmaken. Met videografie kan ik de fotografie een extra dimensie geven door hiermee echt een verhaal te vertellen.

Neem vooral vrijblijvend contact met me op als er een ‘klik’ is, dan bespreken we samen alle wensen en mogelijkheden!